Stall Bredsten

I april 2020 fick vi nycklarna till vår alldeles egna gård, belägen i Ytterby strax utanför Kungälv norr om Göteborg. Sedan vi fick nycklarna har all ledig tid gått åt till att renovera och röja upp på gården.

Där fanns ett gammalt stall med 4 boxar, men lite lågt i tak för att få in storhästar. Så vi beslutade oss för att bygga om stallet, och flytta upp det till det som tidigare varit maskinhall. Vi skickade in förprövning till Länsstyrelsen och fick godkänt på denna och därefter gick vi på att riva ut allt i maskinhallen. Vi byggde nya rejäla innerväggar, satte in öppningsbara fönster i alla boxar och beställde sedan boxinredning. Totalt blev det 5 stora boxar och 1 ponnybox, där väggen mellan ponnyboxen och den bredvid kan tas bort för att göra en stor fölbox vid behov 🙂

Gamla stalldelen har nu börjat byggas om, halva blev en rejäl sadelkammare där varje box har 1 garderob, 2 sadelhängare och 3 tränshängare samt 1 låda för benskydd etc. Vi har såklart även en fikadel, som för stunden är under uppbyggnad. Det är en liten ”kökshörna” med diskbänk, kyl med frysfack, en fristående kokplatta och inom kort en micro. Vi har även ett fikabord, samt en bäddsoffa (alltid bra att ha i ett stall om någon häst skulle bli sjuk eller liknande) och självklart en kristallkrona i taket ⭐

I dagsläget har vi en väldränerad paddock på 30*40m med belysning, hindermaterial och en liten läktare. Vi har några fina kortare skogsrundor omkring stallet men även skrittavstånd till superfina anlagda ridvägar ca 15min skritt bort.
Våra hagar är grusade vid ingång och matplats, hästarna har fri tillgång på hösilage i hagen under installningsperioden, resterande av hagarna är gräshage. Det finns också en ligghall som är godkänd för 4 hästar i anslutning till några av hagarna, används ibland som väderskydd ibland till lösdrift lite beroende på hästar och fördelning.

Hos oss går hästarna ute mycket, en normal dag går de ut ca 05:45 och in vid 21. De äter alltså endast kvällsmat samt eventuell morgonkraft inne, det gör att vi får lättmockade boxar, lugna hästar och få åtaganden.
Inackorderingar delar på fredag kväll – söndag morgon, röda dagar hjälps vi åt med och likaså om vi skulle vara bortresta någon gång.

Vi hyr nu ut ett fåtal stallplatser, vi är otroligt noga med ordning & reda samt att man har samma syn på hästarnas välbefinnande hos de som står här. Eftersom vi är så få tror vi att det är nyckeln till att alla skall trivas och ha det så bra som möjligt. Är du intresserad av stallplats hos oss? Lägg i så fall ett mail till louise(at)loui.se 🙂 

Framtidsplaner? Det finns det mängder av såklart! Både på kort och lång sikt.
Bland annat:
– Bygga om del av gamla stallet till foderkammare med direkt anslutning till höskjul
– Bygga om andra delen av gamla stallet till täckesrum
– Göra klart skötselspiltan inne i stallet med solarie ☀
– Bygga en riktig spolplatta utanför stalldörren 
– Bygga ut paddocken till 30x60m