Stall Bredsten

I april 2020 fick vi nycklarna till vår alldeles egna gård, belägen i Ytterby strax utanför Göteborg. Sedan vi fick nycklarna har all ledig tid gått åt till att renovera och röja upp på gården.

Vi började invändigt med alla ytskikt, men de stora projekten såsom badrum och kök kvarstår att ta tag i när vi bott in oss och känt efter hur vi vill ha det.

Sedan har det varit fokus ute där vi har; grusat upp en yta i hagen för hästarna så de alltid har torrt att stå på, röjt ur den gamla logen och gjort om det till festloge, dikat ur, grusat upp gårdsplan, dränerat om huset, breddat parkeringen.
Vi har även rivit alla rum inne i det som varit maskinhall och fått godkänt från Länsstyrelsen på vår förprövning för att bygga om stallet. Så nu flyttar vi stallet till andra delen av byggnaden, det blir 5 stora boxar och 1 ponnybox där det kommer gå att öppna upp och göra en stor fölbox vid behov. Alla fönster kommer ha öppningsbara boxar, behöver jag säga att mina hästar alltid kommer stå mot huset till så jag kan se dem från fönstret?
Det kommer längre fram även bli en separat skötselspilta med solarie och precis utanför dörren kommer det bli en spolplatta – dröm!

I dagsläget har vi en väldränerad paddock på 30*40m med belysning och hindermaterial. Vi har fina skogsrundor omkring stallet och även skrittavstånd till superfina anlagda ridvägar.
Det finns också en ligghall som är godkänd för 4 hästar, som för stunden nyttjas som lösdrift av de två dräktiga stona som går här hemma just nu. 

Till hösten när nya stallet planeras vara klart kommer vi hyra ut några boxar till inackorderingar!